Archive for the ‘travel’ Category

saya rindu

Dia xpernah berhenti rindu saya..saya je yg slalu lupa..

Hanif Ramli's Facebook profile

exhaust


baru sahaja pulang dari cameron highland..penat..ya Allah..banyak lagi benda nk kena setelkan..exam?? gile ape pn xfkir lg..arghh sudah la..

currently listening | final list | lahar cinta
regards,
hanif ramli
jurufoto bebas
012 655 7114
hayabutsa_88[at]yahoo.com

Hanif Ramli's Facebook profile

tirai berlabuh


gila lama xupdate..knp?? sbb xde masa n pix nk update..da nk msuk musim2 exam xlma lg..xde pe yg bley buat..stiap mnggu bley kate aku akn kluar dr kL d atas beberapa urusan..penat..keje n stdy sume aku kne kejar..kne kuatkn gk semangat..klu x..cita2 aku akn lebur mcm tu sahaja..hidup saya penuh dengan misi

hanif ramli
jurufoto bebas
012 655 7114
hayabutsa_88[at]yahoo.com

hari itu punya cerita

tempat : jln masjid india and jalan tunku abdul rahman
kehadiran : cak.syafiq.hafizally.yem.sharul.fareez.azri razak.hanif ramli.zati hanani.naz.beth.sonny ikmal

org ramai ambil kesempatan sempena hujung minggu untuk kuar membeli belah..pada masa yg sama gaji baru msuk..keadaan sgt2 sesak..sgt4 sesak..dan kiteorg pn mnyesakkan lagi keaadaan

insyaAllah menjadi acara wajib kami setiap tahun bermula pada tahun lepas

regards
hanif ramli
freelancer
ym : hayabutsa_88
no : 012 655 7114

Hanif Ramli | Create Your Badge

kamik sik maw lgik~


miri bikers

afta sukaneka

dwn mrtabat bintulu


borneo art

sebelum keje aku mkin bnyk baek aku update je la..hmm nk jd kn cite..aku ke serawak baru2 ney..actly ney program dari KPM (kementerian pelajaran malaysia) aku bukan g belibur okay..diulangi bukan..maka dengan itu stiap IPGM (institut pendidikan guru malaysia) kne lah hantar wakil..so aku wakil dr IPGM kmpus Teknik KL..flight aku dr kL-kuching jam 1140..so aku suh housemte aku hntar aku ke LRT bndr tun razak sbb aku akn ke KLia nek ERL je..so smpi Bndr tsik seLatan aku pn nek la ERL..aku sorang sje..smpi di kLia..aku lepak2 dlu mnum pe sume..dlm kol 1030 aku checkin..aku sorang je beb..tadahal la..aku rs xde mslh pn sorang2 kn..nk jdikan cite la spanjang aku g sn..xtaw la..pe yg xkne..pe yg aku da bt..’suwey’ tol nsib aku..i mean mlg..my b tuhan nk tnjuk somthng kot..seyes beb..dr pergi…dlm program…smpi la nk blk…malang..mari aku list kn pe yg malang tu

1. dr kLia ke kuching dlm 1jam 45 minit cmtu..so aku pn nek flight..seb bek aku nek MAS so slesa gk la n servis pn bgus..smpi di KUching..aku call org yg sepatutnye amik aku d airprt..so aku tggu dlm 20 minit..die pn call aku..tnye aku kt mne..so aku pn bgtaw la aku kt tmpt sekian2..so die pn bgtaw aku die kt mne..p yg herannye aku xjmpe die..aaahhh sudahhh…pastu die tnye aku yg aku ney kt mne so aku bgtaw la aku kt airprt kuching..die teperanjat sbb die tguu aku kt airprt MIRI bkn kuching..mmg 3 hari tggu pn xjmpe aku..ahhh demmm..aku spatutnye direct ke MIRI bukn kuching..haram jadah!!!! Ketua jabatan HEP bgtaw yg aku akn trnsit ke kuching dgn student2 dr tmpt laen..rupenye bukan!!!! arghhh..tensen aku seyes tensen…. beb aku nk g mne lg..so aku call pjbt tmpt aku stdy..die pn glabah gk..nk x nk aku kne bli tiket on da spot ke MIRI..thnx god aku smpt..aku bli kol 4 nek kol 430..gile cm nek bus je..n tiket tu beharge RM321..sbb aku nek MAS..aku fkir sbb aku bley claim blk la..mmg aku mngamuk la..marah gile2 aku..da la suh aku g..pastu tah pe2 la yg jd..so seb bek aku smpt nek flight n smpi MIri dlm kol 5 lebey..sejam sje if nek flight dr kuchng ke miri..if jln darat 16JAM…..

2. aku smpi IGM kampus Sarawak dkt Miri dlm kol 6lebey..so aku pn dpt bilik msuk ltak brg mndi solat n siap ke dewan sbb de dinner..beb aku xtaw pn de dinner..sbb aku xdpt tentatif program..so aku xbwk bju btik..dlm dinner kne la protokol xkn aku nk redah msuk pki suar jeans n tshirt kolar kn..p nk xnk aku kne redah gk..sbb aku xbwk bju btik beb…arghhh mmg malu..seyes malu….

3. jam 8pg..kiteorg da siap2 untuk konvoi ke bintulu naek moto..ingat dpat la bwk moto..rupenye utk studnt luar x provide moto pn kteorg nek bus je..gmpang tol sbb klu g jauh2 lpas tu nek bus bek xyah g..haram tol!!!

4. on da way ke bintulu tu..(almost 200km) kteorg de gk la bnti lpas 45minit pastu aku pn ke toilet..(yg ney suwey terbaek) aku tggl la pouch bag aku jp kt ats meja kdai mkn..sbb mmbe aku de kt table tu (aku berada di persimpangan gua niah) pas kua dr toilet..ibu col..so aku pn besmbang smpi la naek bus…bus pn da jaln..n aku pn da smpi ke kg.nyalau..da lebih spearuh bejaln ke bintulu da tmpt tu..so aku pn trun la bus nk g mkn..alih2 aku check2 pouch beg aku xde..crik hbis dlm bus xde beb..rupenye aku tetinggal kt kdai mkn tu..arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!..beb kt dlm tu sume ade…evrythng..aku da glabah gile da..aku doakn kt tuhan klu org nk amek pn mek la csh money dlm tu..tgglkn kt aku kad atm, ic n pling pnting slip imegresen..klu xde tu aku xley blk smnnjung..aku pn bt la report kt lectrer2 yg ade.n pegawai2..dieorg maen tolak2 lak..jp g kt org ney..jp g kt org tu..hti aku da pnas da ney..siap de sorang tu bg cermah kt aku…haram tol..bkn aku sje..aku taw slh aku gk..p bkn ms aku nk dgr die beleter..aku pn sound die dlm nada keras gk la..klu bnde tu lmbt ambik xmustahil hilang tros..aku taw mmg jauh nk pth blk..sejam klu nk pth blk..p aku bley bt pe..seb bek pgawai BPG(bhagian pendidikan guru) dr smnnjung dtg tlg aku..die mntk tlg kt sorang ustz ney g amek blk brg aku tu..seb bek die tlg aku..so aku pn g la ke tmpt tu blk..spnjang ms nk g amek tu..hti aku xtenang..demm aku doa je bg ade..smpi aku nazar if ade bnde tu aku nk puase sari..smpi2 sn..alhamdulillah tuhan tu maha pemurah..brg aku ade…fuhhhhh..aku da bley benapas dgn btol!!!…so aku pn smbung blk pejalanan aku ke bintulu..pengajaran beb kt aku..

5. smpi di bintulu xde masalah..aku pn penat..rest je la…hr soknye aku dpt bwk moto..beb aku dpt bwk EX5..wht da fuse…ibarat dr kL ke kuantan aku kne nek EX5 dgn keadaan jln yg cm haram..xpe la..aku on je la sbb if aku xbwk aku xmerase la..seb bek moto okay..sume okay..lnguh gile babi pngang..3 kali bnti n 2 kli isi mnyk…

6. smpi je Miri aku dpt berita yg kmpus die ttp sbb H1N1..sudah brg aku sume kt dlm..mne bley suk mek.. xpe..aku da suh student die pass kt aku..aku tggu kt luar pagar..so mlm tu aku dpt tdo kt hotel kt bndar miri..bandar ke2 besar selepas kuching..miri ney bndar minyak

7. sok kn hrnye..flght aku ke kL kol 410 ptg..so aku smpi airprt dlm dlm kol 330..so pas chck in..da nk msuk da..rupenye tiket aku xvalid..nme aku xde dlm sistem lak da..sbb tiket aku tu sbnrnye kuching-KL bkn miri KL..arghhhhhhhhhhhhhhhh xkn lg skali beb..aku pn tros ke bwh blk tnye blk sal tiket aku..bla bla bla bla..aku kn byr RM130..demm nk blk pnye psl aku byr je la..FUSE!!!!! flight delay sbb aku slme 10minit…arghhhhhhhhhh…..

kesimpulan..telerai pe yg tesimpul..DEMMMMMMMM
bnyk yg aku blaja dr pe yg aku laui ney..

de lg
1. rumah org kaye kt sn mmg bsar nk mmpoosssss..gile mantion…
2. mkan kt sn sgt mhl..teh trik 1.80..ns goreng pattaya n teh o rm7.50..mee bndung 5.00..aku bkn mkn kt restoran..kdai2 biase beb
3. brg souvenir kne pndai pilih de yg mhl de yg mura..
4. aku bedoa sgt2 agr aku xd posting ke sn
5. nk bejaln best..p bkn d bndar..
6. jln pntai dr miri-bintulu adalah suck
7. bintulu pn xbest!!!
8.aku bersyukur aku da slamat smpi KL
9.gmbr xbnyk sbb aku ekot prgram n xbnyk tmpt sgt aku g..n malang~
10.aku de rs sonok gk..sbb knl kwn baru..hasifi..klu aku trn KK ko tggu k hahah jai pn sme..mne taw aku nk trun tawau ke kn

nota sliper crocs : nk bc..bc la..xmo suda~

currently listening bliz | mimpi yg mati
regards
hanif ramli
freelancer
ym : hayabutsa_88
no : 1700 80 3585

Hanif Ramli's Facebook profile

soon~


COMING SOON~
regards
hanif ramli
freelancer
ym : hayabutsa_88
no : 1700 80 3585

Hanif Ramli's Facebook profile

saya bukan koya

hohoho bile hr ney hr sejarah bg mmbe aku fareez sbb die da diiktiraf sbgi model..haa sp kate die xleyh jd..giler superb..biase die shot org..skang org lak shot die..da la tgh azab sesema..namun komitmen fareez ttp tggi utk mncapai cita2nya sbgi model yg terulung..perhaps haha..actly ney assgmnt kezen cak..yo..so kteorg be3 shot la fareez ney..yezzaa~

nota seliper jepun : haram jadah…..
regards
hanif ramli
freelancer
ym : hayabutsa_88
no : 1700 80 3585

Hanif Ramli's Facebook profile